Purpose Day 2024

Purpose Day 2024: In het oog van de storm

Ah, Eindhoven, de stad van technologie, design, en nu ook van het 'Purpose Day 2024' spektakel! Op een zonnige dag in gebouw de Microstad kwamen we samen om ons onder te dompelen met vragen over het doel van het leven, terwijl we ons een weg baanden door de stormen van burn-outs, SDG's en de existentiële vraag: bio-robot of bezield wezen?

Samen met onze lieve vrienden van The Present 100, Kyden, BR-ND People, The 23plusone Collective, Let’s play equal en Blyde zochten we naar zuurstof in het oog van deze storm.

Katie Janssen opende de show met een orkaan van ideeën over onze connectie met de wereld en de uitdagingen van ons (in)dividuele bestaan. Haar boodschap? Laten we onze innerlijke rijkdom gebruiken om een wereld te creëren waarin we niet alleen overleven, maar echt leven. Van verdienen naar dienen, van consumeren naar scheppen. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou een bio-robot zijn als je ook een bezield wezen kunt zijn?

Rutger Bregman, de rebel met een reden, kwam met een verfrissende kijk op de aanwezigen, de 1% die het zo goed heeft in deze wereld. Met een dosis morele ambitie en een snufje radicale prioritering, liet hij ons inzien dat het tijd is om onze 80.000 uur op deze planeet te besteden aan projecten die ertoe doen. More is more, baby!

Wim Vermeulen bracht ons terug naar de harde realiteit van reclame over duurzaamheid. Want laten we eerlijk zijn, wie gelooft die mooie prietpraatjes nog? Met zijn ontnuchterende cijfers over de ongeloofwaardigheid van duurzame reclame, gaf hij ons stof tot nadenken over hoe we echt een verschil kunnen maken. Hou het maar klein en warm was zijn advies.

Volkert Engelsman (Aosta) nam ons mee op een reis door de wereld van People, Planet, en ja, zelfs Profit. Met een oproep tot DDD - Dream, Dance, Deliver - liet hij ons zien dat het tijd is om onze dromen om te zetten in actie. Want laten we eerlijk zijn, een beetje fantasie kan geen kwaad in deze wereld van ecologische, sociale en spirituele kloven.

Bas Verhart (THNK), nog aan het bijkomen van zijn persoonlijke crisis, bracht een vleugje transparantie en een snufje technologie naar het podium. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan zich concentreren op AI als je midden in een existentiële crisis zit?

Christiaan Kromme, de futurist van de toekomst, liet ons zien dat de toekomst er rooskleurig uitziet - als we technologie op de juiste manier gebruiken. Met een visie van purpose-driven organizations zonder hiërarchie en een foodfisor app die de wereld zal veranderen, liet hij ons zien dat de toekomst van soft skills is.

En dan hebben we onze eigen Kim Cramer, als kleurrijk panellid bij The Present 100, deelde ze een verhaal over haar dromen, sociaal ondernemerschap en morele ambities. De menselijkheid terug in de bedrijven is hard nodig, en waarom accepteren we de dictatuur van het bestuur als bedrijven ook democratisch kunnen zijn?

Over naar Jaap Korteweg, de voormalige Vegetarische Slager van Unilever en nu Those Vegan Cowboys, die nog steeds droomt om de grootste slager of boer van de wereld te worden. Met een boodschap van morele ambitie en een flinke dosis rebellie, liet hij ons zien dat je altijd gaat slagen als je maar je hart volgt.

En laten we vooral Laura Dolrom niet vergeten, de actie-schrijver die ons deed lachen, huilen en nadenken met haar rake Live Column. Want laten we eerlijk zijn, een evenement zonder wat chaos en rommel is als een dag zonder zonneschijn! En toch fijn dat er met Laura en Katie toch nog wat diversiteit op het podium stond.

Dus daar heb je het, lieve lezers, Purpose Day 2024 in al zijn glorie. Laten we onze innerlijke rijkdom gebruiken, onze morele ambitie volgen, en vooral, laten we niet vergeten om een beetje te lachen onderweg. Want laten we eerlijk zijn, het leven is te kort om het niet met een knipoog te nemen!

Alexander Koene

I am a creative entrepreneur dedicated to enhancing our experience on Earth. My mantra is simple yet powerful: "Being happy, while doing good!" I find joy in embracing novelty and promoting collaboration, firmly believing that we all bear the responsibility to share happiness and progress, recognizing its contagious nature.

http://www.br-nd.com
Vorige
Vorige

HIRING 🩷 Impact maker

Volgende
Volgende

Nature Takes the Boardroom: A Quick Scoop